Bjudresa till Paris

Paris förberedelse inför 14 juli liten

Jag har blivit inbjuden att bevaka en uppfödarkonferens i Paris. Arrangör är en av de större fabrikanterna av hundfoder, och konferensen fokuserar på forskning kring hundars reproduktion. Min första reaktion när jag fick inbjudan var NEJ: jag vill inte försätta mig i en beroendeställning av ett företag. Men, tanken på att åka lockade (sic), så ringde jag företaget i fråga o kollade deras krav på motprestation. För – there is no such thing as a free lunch. De var öppna med att de förväntar sig att jag skriver minst en artikel, men försäkrade att de inte kommer ha synpunkter på vilka ämnen jag väljer att skriva om, eller vilka jag intervjuar. Vanlig faktakoll om det som rör konferensen ville de göra, det var allt, och det har jag inga problem med. Programmet är intressant och handlar om ämnen jag skrivit om tidigare, bl a i Hundsport Special. Samt, inte minst, jag har bra kontakter till svenska forskare på området som inte har anknytning till det arrangerande företaget, och som kan ge perspektiv på det som sägs på konferensen.

Så: det gick ganska lätt att bestämma sig. Jag älskar Paris! Älskar! Förra året tillbringade jag en vecka i staden tillsammans med bästa vännen o kollegan Robert Widholm. Bilden ovan tog jag under den resan, dagen före nationaldagen, när en stor del av det officiella Paris förbereder sig för parader och firande. 

Tillbaka