En ny kompis!

IMG_2594

Äntligen – efter flera års velande o div felköp har jag skaffat en funktionell ny pryl: en diktafon. Under alla år (tio!) som jag gjort reportage om jakt och jägare har jag antecknat för hand. Jag har visserligen blivit expert på vilka block som funkar för just den här typen av jobb – små så de går ner i fickan på jaktbyxorna, utan spiralbindning (då går de sönder när man hela tiden tar fram o stoppar tillbaks dem), o med ett gummiband som håller ihop det hela. Men, i slutänden kan man sen ofta ändå inte läsa sina anteckningar, ditkrafsade i all hast med krånglande pennor o stelfrusna fingrar o fulla av mystiska förkortningar. Dessutom är det ofta inte ens möjligt att anteckna, när man stolpar fram i skogen, belamrad med tung kamerautrustning, o försöker hålla jämna steg med intervjupersonerna. Mobilen har jag testat som alternativ, men den är inte tillräckligt pålitlig. Så för några veckor sedan beslöt jag att ge mig själv bättre förutsättningar. Jag skrev en låååååång kravspec, ringde till tillverkaren o ställde säkert 50 frågor o sen köpte jag den: en Olympus DM-650. Än så länge har jag bara testat den inomhus, men det är uppenbart att ljudet är nästan overkligt bra. Enkel att använda, stort lagringsutrymme, döpningsbara filer. O så finns en mikrofonpäls som tillbehör. Bara en sån sak. Hej nya intervjukompis! Nu ska vi uträtta stordåd!

Tillbaka