Fel o bannor

Universitetsdjursjukhuset web

Det händer inte ofta, men när det händer känns det för jäkligt. Jag hade ett faktafel i en artikel. Jag avskyr när det blir fel o brukar ägna massor med energi åt att undvika detta, dubbelkollar allt maniskt, men ibland blir det tyvärr fel ändå. I min artikel om invigningen av nya Universitetsdjursjukhuset i Uppsala i Hundsports oktobernummer skrev jag att djursjukvårdare utbildas vid SLU. Det är fel. Sedan några år tillbaka är yrkesbenämningen djursjukskötare och det är ett leg-yrke. O det vet jag ju – egentligen. Men det gick helt enkelt för fort den här gången, jag var för stressad, o så brast uppmärksamheten. En upprörd läsare hörde av sig o var sur över undermålig faktakoll. Det är inte kul att få bannor, men ändå bra. För det gör att man skärper sig. Bättring utlovas.

Tillbaka