Ibland är det en ynnest att vara journalist

Amir med hundar

Det är ett privilegium att jobba som journalist. Man får chans att komma in i miljöer och träffa människor man aldrig skulle träffat annars; uppleva hur intervjupersoner öppnar sig, delar med sig av sina historier, ger en förtroende – även om det kan vara precis tvärtom också. Häromveckan var ett sådant tillfälle där jag kände, åh, det här jobbet är helt fantastiskt. Jag intervjuade en person som jag träffade många gånger förut, Amir Zand, en känd fågelhundsman, och han berättade otroligt öppet om sin krokiga väg till sin position idag, som ägare av hela Sveriges fågelhundscentrum och dessutom världsmästare. Det var en fascinerande historia, som gick över en flykt från hemlandet till ett hårt liv på gatan i London, en nystart med två tomma händer i Sverige och en förmåga att kämpa, utvecklas, som de flesta människor inte kommer i närheten av. När jag lyssnade på honom kände jag stor tacksamhet för att få jobba med det jag gör, och jag hoppas verkligen jag har kunnat göra berättelsen rättvisa. Artikeln om Amir är publicerad i Hundsports aprilnummer.

Tillbaka