Om mig

eliza_kajanus_2013 RW web

Jag är frilansjournalist, fotograf och redaktör med inriktning på främst hund, jakt, veterinärmedicin, skola och språk. Min drivkraft är att väcka människors intresse för – och kunskaper om – ämnen som inte är så kända, men viktiga för dem de berör. Jag brinner för att förklara det svåra på ett lättillgängligt sätt. Dessutom älskar jag nyhetsarbete.

Utbildning och erfarenheter
Min allra första artikel publicerades på Aftonbladets kultursida 1989 och handlade om den dåvarande högskolereformen. Sedan 1993 frilansar jag på heltid, med undantag för några år på 1990-talet då jag var anställd som kommunikatör på Haninge Bostäder. Under årens lopp har jag skrivit och plåtat för ett 30-tal olika uppdragsgivare. Förutom de ämnen jag sysslar med idag har jag ägnat mig åt bl a lokala nyheter, näringslivet på Södertörn, bostad, turism, segling, rekrytering och IT.

Fotograferat har jag gjort parallellt med skrivandet ända sedan starten, men under de senaste tio åren har den delen av verksamheten blivit allt viktigare.

Till mina erfarenheter hör även att jag har layoutat, gjort lokal-TV, medverkat i UR:s skolprogram i tyska, jobbat med reklam och marknadsföring och faktiskt också illustrerat.  

Utbildning:
– Fil kand i lingvistik (allmän språkvetenskap). För min c-uppsats, Barbiedagis, Hitlerfylla, Åsa-Nissemarxist – en studie av svenska sammansättningar med personnamn som förled, fick jag 2006 Tobias Harjastipendiet av Humanistiska Föreningen vid Stockholms Universitet.
– Poppius journalistskola (kurser i journalistik)
– Fotokurser vid Folkuniversitetet
– Abitur vid Tyska Skolan i Stockholm 1984

Personligt
Jag bor i Gröndal i Stockholm men tillbringar halva året på Vindö i Stockholms skärgård. När jag inte jobbar ägnar jag mig åt min familj och våra två barn, segling, som är en stor passion, och jakt med fågelhund. 

Foto: Robert Widholm