Vernissage!

IMG_3126 IMG_3127

Under våren har jag gått en fotokurs på Folkuniversitet, Foto Intensiv II, för eminente fotoläraren Anders Gunnartz. Min tanke med kursen var att tvingas plåta annat än det jag plåtar vanligtvis, och det har jag verkligen gjort. Sådant jag inte trodde jag skulle vara intresserad visade sig vara fantastiskt kul – som landskap, porträtt och allt det häftiga man upptäcker när man sätter mellanringar på kameran och plåtar makro.

Häromdagen hade vi vernissage för våra slutprojekt i Folkuniversitets lilla galleri “Kuben” på Kungstensgatan 45 i Stockholm. Kursdeltagaren Mira Skogh ställde ut en spännande bildserie där hon undersöker könsroller, Stefan Hägglund visade vackra svartvita porträtt och Love Hafdell bidrog med fina nattbilder av Stockholm.

Själv hade jag med några bilder till ett projekt jag velat göra i flera år: makrobilder på trasiga, fula saker i mitt hem – en gammal diskborste, en möglig kakelfog, spåren av ett gammalt jack och en före detta smörgås. I en tid som hyllar det ljusa, fräscha, oklanderliga tycker jag det är viktigt att visa det icke-perfekta, det som helst ska gömmas och glömmas. Att medge brister bryter ner barriärer.

Det var otroligt lustfyllt men också svårt att plåta det hela, och inte minst lärorikt – tekniskt och innehållsligt. Bilderna i vår lilla utställning hänger till den 30 april, sen plockar vi ner dem och ser fram emot fortsättning på kursen i höst.

Kakelfog klar ljusare NY Möglet klar ny Jacket klar ljusare NY A5 Diskborste klar

Tillbaka